Украсете тортата

Ако не разполагате с шприц, навийте лист плътно алуминиево фолио като фуния и сипете вътре глазурата. Предимство на фолиото е това, че не се нуждае да го почиствате, след като украсите сладкиша, просто изхвърляте фолиото.

Излъскайте сребърните прибори

Ако сребърните ви прибори са изгубили блясъка си, може да пробвате с йонообмен, химическа реакция, при която алуминият действа като катализатор. За целта е необходимо да застелите тавата с алуминиево фолио и напълнете със студена вода, като добавите две, три чаени лъжички сол. Може да сложите потъмнелите прибори в разтвора и след две, три минути ги изплакнете и подсушете.

Предотвратете потъмняването на сребърните прибори

Дръжте прясно почистените сребърни прибори върху лист алуминиево фолио, за да не потъмняват. Ако трябва да се съхраняват дълго време, първо ги увийте поотделно в чист найлон, изтегляйки възможно най-много въздух, след което ги опаковайте в алуминиево фолио, като притиснете краищата му.

Почистете ютията

Имате напластена ютия, която лепне по дрехите. За да отстраните нагара, прокарайте гореща ютия по лист от алуминиево фолио.

Наточете ножицата

Старата ножица у дома не реже както преди. за целта, може да я направите по-остра, като нагънете алуминиево фолио на ръка на няколко пласта и започнете да го режете с ножицата. Повторете това 7-8 пъти и ножицата ви ще стане по-остра.

Примамка за риба

Ако нямате примамка за риба, може бързо да си направите нова с алуминиево фолио, като увиете малко фолио около кукичката. Нагъне го така, че да я покрие цялата, за да проблясква примамливо, когато хвърлите въдицата.

Категории: Приложения