Малко дете и техника

Имате малко дете и нов телевизор! Безценно и доста сложна ситуация за решаване. Телевизора за малкото дете е сякаш цел номер едно. Винаги се случва да го удари, хвърли нещо по него или одраска. В големите магазини за техника, няма решение за подобен род проблеми, няма протектори или преградни стени за телевизори.

Обезопасяване на телевизора

Най-лесния вариант е да вдигнете телевизора на високо, но това понякога за повечето домове е доста неудачно. Ето защо ние от Домакини ще Ви предложим лесен, бърз и ефективен вариант за обезопасяване на Вашия телевизор- с лист от плексиглас!

Протектор от плексиглас

Евтино и напълно ефикасно. За целта трябва да си купите един лист плексиглас и да го прегънете, така че в долния и горния край на телевизора да се получат прави ръбове. Веднъж сложен така направения „протектор”, няма нужда да се сваля или маха при почистване. Протектора не се забелязва и не нарушава качеството на картината. В  един момент, дори може да забравите, че някога сте го сложили.

Почистване на телевизор с протектор

Телевизора може да се почисти с кърпа и същите препарати, които се използват за почистване на телевизор. Всички наши домакини са добре запознати с възможните начини на обезопасяване на Вашия дом при малки деца. Запознати са с варианта за плексиглас на телевизора и знаят как да го почистят.

Безопасен ли е протектора?

Разбира се това обезопасяване не е напълно 100% ефикасно, но със сигурност ще предотврати леки наранявания и надрасквания по телевизора. Недостатък при плексигласа, е че има леки отблясъци когато гледате телевизор, но картината се вижда добре и никой няма да познае или разбере, че имате сложен „протектор” на вашия телевизор. В случай, че все пак имате  някакви притеснения относно вашата безопасност, Ви съветваме да проучите и прочетете повече за този вариант на защита на вашия телевизор, преди да го използвате.

п/с Статията има информативен характер. Домакини не претендира за изчерпателност, точност и достоверност на информацията. Молим всеки преди да предприеме действие, относно информацията в статията, да се консултира със специалист!

 

Категории: Съвети